PERS

De sopraan Griet De Geyter ontroert met de pure manifestheid die in haar stam doorklinkt.

- Matthäuspassion Nederlandse Bachvereniging  - Volkskrant 20 maart 2018

Emotioneel sterk en mooi gefraseerd zong Griet De Geyter Qui tollis, mede dankzij de mooie traverso partij en de bijna meditatieve ondersteuning van de hoge strijkers. Zij was van de vocalisten duidelijk kwalitatief van een ander niveau.

- BWV 234 - juni 2018

Sopraan Griet De Geyter zingt gemakkelijk door alle mooie registers van haar stem. Dit doet ze briljant.

- CD Hochzeitskantate JCBach - december 2016

Buxtehude schreef 'Mit Fried und Freud'  naar het ontstaan van het overlijden van zijn vader Johannes. Het is een hommage in twee delen geworden: [...]

De tweede helft is een simpel strofisch lied onder de noemer 'Klaglied', een juweeltje dat door de engelenzang van Griet de Geyter een bovenaards aura krijgt.

- CD Mit Fried und Freud ich fahr dahin - januari 2018

Sopraan Griet De Geyter heeft niet alleen een frisse uitstraling, ze zingt ook als een nachtegaal en in de sprankelende uitvoering van de aria's voegde ze de nodige vocale soberheid toe. Haar versie van "I Know That My Redeemer Liveth" was gewoonweg verbluffend.

- Messiah - maart 2015

Van de vier solisten viel Griet De Geyter op. Ze heeft een prachtige sopraanstem, licht maar toch zeer expressief. Na een treurige "Blute nur" volgde een geanimeerde interpretatie van "Ich will dir mein Herze schenken" en een ontroerende "Aus Liebe".

- Mattheus Passie - Bozar - maart 2017

20200725_De-Standaard-Antwerpen_p-40-pag
Griet De Geyter-page-001.jpg