CONTACT

Thank you very much for your message. I will answer soon. All the best, Griet | Dank voor uw bericht! Ik antwoord u zo spoedig mogelijk. Vriendelijke groet, Griet

Artistieke schrijfsels ...

 
2020, 8 januari
Gelukkig nieuwjaar, beste bezoeker! Ik wens u een stralend, vrolijk en gezond 2020 vol kostbare muziekervaringen!
Als je van traditionele kerstliederen houdt, deel ik dit vredige lied graag met u: Stille Nacht
opgenomen tijdens de december-tournée met de Nederlandse Bachvereniging. Geniet ervan!
 
Vlak voor Kerstmis werd een nieuwe digitale opname uitgebracht door het label Warner Music en radio Klara. Deze live concertopname werd op 26 oktober in het Concertgebouw Brugge gemaakt door de Klara- crew. Nicolas Callot, Bart Rodyns en ik maakten een speciaal programma rond Clara Schumann en noemden het "Clara's heart". Via deze link vind je alle nummers. Ik wens u veel luisterplezier!
Link Clara's Heart
 
 
8 juli 2019
Volgende week zing ik het jubelende "Jauchzet Gott in allen Landen", een van Bachs solocantates voor sopraan. Ik kan geen betere manier bedenken om dit seizoen af ​​te sluiten met mijn vrienden van het ensemble BachPlus.
 
Zoals ik in januari aankondigde: in september zal ik een prachtige solocantata van maestro Bach opnemen: BWV199 "Mein Herze schwimmt im Blut ". Na het componeren van het stuk in 1713 maakte Bach vele versies van deze emotioneel intense "Cantata a Voce Sola". Samen met de fijnbesnaarde muzikanten van Il Gardellino en de enige echte Marcel Ponseele op hobo zullen we de transformatie van opperste zondigheid via boetedoening naar verlossing verklanken. Op de cd staat ook een kleine psalm / cantate van Telemann voor sopraan, hobo, viool en viool en een van Buxtehude's mooiste stukken voor sopraan. Als je wilt raden welk stuk het zou zijn, stuur me dan gerust een berichtje met je vermoeden!
 
2019 15 januari
Gelukkig nieuwjaar voor jullie allemaal! Ik wens u een mooi 2019 vol muzikale avonturen en ontdekkingen.
Na een hartverwarmend kerstseizoen met de Nederlandse Bachvereniging en Marcus Creed, ben ik van plan om dit jaar een barokke solo-cd op te nemen. Ik ben erg opgetogen om BWV199 op te nemen met Marcel Ponseele op solo-hobo. U leest er hier over wanneer alle andere details zullen worden beslist.
 
2018, 20 september
Vóór de zomer kwam er weer een prachtige opname uit: de Duarte-cyclus (label: Musica Ficta). In de zomer van 2017 namen we deze cd op in Amuz met Transports Publics. We zongen en speelden muziek van Leonora Duarte, haar vrienden en tijdgenoten.
U kunt luisteren naar een song van Lanier en een oud Vlaams kerstlied: luister hier .
 
2018, 17 mei
Vandaag wil ik een opname delen van Buxtehudes adembenemende Klaglied dat ik een jaar geleden heb gemaakt met de briljante muzikanten van BachPlus. Je kunt ernaar luisteren op mijn 'Muziek'- pagina. Leun achterover, ontspan en laat de klagende muziek naar je toe komen. Genieten!
 
2018, 1 april
De dag voor Pasen dirigeerde Jos van Veldhoven zijn laatste Matthäuspassion bij de Nederlandse Bachvereniging als artistiek leider van de NBV. Het was een grote eer en genoegen om de hele tour van 14 Matthäus-concerten en in het bijzonder dit laatste concert met hem mee te zingen. Hij is zo'n warmhartig en echt inspirerend persoon die mijn liefde voor Bachs muziek heeft gevoed. Ik wens hem welverdiende rust, maar ook nog veel meer geweldige concerten en stiekem hoop ik dat onze paden elkaar kruisen om samen mooie muziek te spelen.
Het allerbeste Jos! Hartelijke groeten, Griet
 
De Nederlandse TV NPO zond het voorlaatste optreden uit. Klik op deze link als je deze wilt bekijken:
Link Matthäuspassion NPO